کود سولفات اهن
نوشته شده توسط : شرکت پالایش کود

کود سولفات آهن

کمبود این ریزمغزی  درمحصولات کشاورزی به میران بسیار زیاد دربیشتر مناطق کشور دیده میشود . برای بهبود فقر این نوع ریز مغذی میتوان از زاج سبز به همراه گوگرد و باکتری تیوباسیلوس استفاده کرد  که باعث بهبود بخشیدن تغذیه گیاهان میشود و در طولانی مدت میتواند از فقر آهن جلوگیری نماید.

 

فروش کود سولفات آهن (RNA) , خواص کود سولفات آهن در کشاورزی , قیمت سولفات آهن 2

در صنعت کشاورزی از زاج سبز یا سولفات آهن در برطرف کردن زردی برگها و افزایش کلروفیل و فتوسنتز گیاهان استفاده میگردد .

درآنزیم های درختان و گیاهان به طور طبیعی آهن موجود است . وجود آهن در گیاهان به منظور ساخت کلروفیل بسیار ضروری و مهم است ، زیرا عدم وجود آن باعث زرد شدن برگ گیاهان میشود .  نقش اساسی درتنفس گیاهان بر عهده ی آنزیم های آهن دارمانند سیتوکروم ها میباشد

با گفت که عنصر آهن به شکل فرو fe2 بوسیله درختان و گیاهان جذب و دریافت می شود . در حالی که آهن به وفور در خاک وجود دارد ولی فقر این عنصر در مناطق مختلف ایران قابل مشاهده است . حتی ممکن است وجود بعضی از عناصر دیگر در خاک باعث عدم جذب آهن توسط ریشه درختان و گیاهان و در نتیجه فقر آهن گردد .

وجود عنصر آهن در خاک و جذب آن توسط ریشه درختان یکی از مهمترین عواملی ست که باعث رشد و باردهی و گلدهی و ایجاد کلروفیل برای سبز شدن درختان میشود . چنان چه عدم وجود آهن در خاک و یا عدم جذب آن  توسط گیاهان باعث میشود گیاهان سبزینگی خود را از دست بدهند و سطح برگها به جز اسکلت برگ یا همان رگ برگ گیاهان زرد و نارجی مایل به زرد خواهد شد معمولا که این اتفاق در زمان شروع برای برگهای جوان و در قسمت بالایی ساقه دیده میشود و به مرور زمان کل گیاه را مبتلا میکند.

ایجاد خط تولید سولفات آهن در عین سادگی دارای پیچیدگی زیادی است ،  فرمول فرو سولفات یا فرمول سولفات آهن دوظرفیتی با پیوند مولکولی FeSO4.7H2O بشکل کریستالهای سبز و یا آبی رنگ می باشد اگر به پیوند شیمیایی سولفات اهن توجه کنید می بینید که ۷ مولکول آب در ترکیبات کود سولفات آهن وجود دارد که اگر با روش های مختلف خشک شود ۶مولکول آب خود را از دست میدهد و به بصورت منو هیدرات یا پودر سفیدی با پیوند شیمیایی FeSO4.H2O در میاید .

 

مقدار مصرف کود سولفات آهن برای هر گیاه و یا هر درخت و یا نوع خاک متفاوت است . برای مثال مقدار مصرف سولفات آهن برای درخت مرکبات در شهرهای شمالی که دارای خاکهایی با ph اسیدی است کمتر از درختان مرکبات در نواحی جنوب کشور مثل شیراز و هرمزگان است . و یا میزان مصرف کود سولفات برای مناطقی که پسته کاری شده و دارای خاک شور است بسیار بیشتر از مناطق دیگر ایران است .

کود شیمیایی سولفات آهن در کشاورزی چگونه مورد استفاده قرار میگیرد؟

 

طریقه مصرف  سولفات اهن به صورت چاله کود در عمق خاک و محلول پاشی استفاده میشود اگر وزن خاک سبک باشد به صورت آبیاری هم مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا برای سبکتر شد خاک ها از کود های حیوانی هم استفاده می شود .

مصرف خاکی : در مصرف خاکی میزان مصرف برای هر درخت بسته به نوع درخت و سن درخت و نوع خاک متفاوت می باشد . بهتر است کود سولفات آهن به همراه ترکیب با کودهای حیوانی و یا هیومیک اسید و کود اوره به روش چاله کود به درخت داده شود .

میزان مصرف برای درختان بیشتر از سن ۸ سال از ۶۰۰ گرم تا ۱۰۰۰ گرم کافی می باشد .

میزان مصرف برای درختان با سن ۴ تا ۸ سال از ۴۰۰ گرم تا ۶۰۰ گرم می باشد .

میزان مصرف برای درختان با سن ۲ تا ۴ سال از ۲۰۰ گرم تا ۴۰۰ گرم می باشد .

میزان استفاده برای نهال ها با سن ۱ تا ۲ سال از ۶۰ تا ۲۰۰ گرم بسته به سن درخت کافی می باشد .

برای نباتات زراعی: ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم درهکتار به شکل کوددهی به روش نواری استفاده شود .

برای هر درخت انگور : ۵۰ تا ۱۵۰ گرم (با در نظر گرفتن سن درخت) به روش چاله کود

قبل از بذر پاشی کود سولفات آهن با کودهای دیگر به زیر خاک رود .

 

مصرف محلول پاشی : مصرف کود سولفات آهن بصورت محلول پاشی به تعداد ۲ یا ۴ بار در طول فصل رشد درختان انجام میشود . زمان نخستین محلولپاشی ۴هفته بعد از اولین گلدهی انجام می شود و دومین محلولپاشی ۳هفته بعد از اولین کوددهی به روش محلولپاشی انجام می شود.

 

منبع : فروش کود سولفات آهن (RNA)

 





:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 9 آذر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: